• (Cyber)pesten

  Grappig bedoelde uitlatingen kunnen grote gevolgen hebben!

  Hoe beschermen we kinderen, docenten en partners tegen (on)bewust pestgedrag van klasgenoten?l

  ...

  Verder lezen...

 • Opvoeding in media

  Mediawijsheid.nl is het nieuwe online loket - actueel en deskundig.

  Weet jij wat jouw kind online doet? Bekijk tips over mediaopvoeding + actualiteiten en info over de wereld van mediawijsheid.

  ...

  Lees meer...

 • Privacy

  Gebruik wachtwoorden en sociale media bewust, je weet nooit wie er meekijkt.

  Bewust omgaan met persoonlijke gegevens online is van belang. Pas op met wachtwoorden, foto's  en status-updates via sociale media. En stel jezelf de vraag:"wie ...

  lees meer...

 • Mediacoach

  Kritisch en bewust(er) gebruik van media door kinderen, jongeren en ouderen is het vakgebied van mediacoaches.

  ...

  Lees meer over Mediacoach

 • Sexting

  Sexting: weet waar je of je kind aan begint?

  ...

  Uitleg en tips in tekst en animaties

pdf

Mediawijsheid? Wat?

Media spelen een grote rol in ons leven. Ze zijn overal en hun impact is groot. Denk maar aan hoeveel tijd we aan televisie, internet, smartphones en games besteden. Veilig, bewust en kritisch gebruik maken van media leidt tot plezier, vermaak, ontwikkeling en stimuleert creativiteit. Daar gaat het om bij mediawijsheid.

Centre Céramique organiseert activiteiten op het gebied van Mediawijsheid voor kinderen en volwassenen. Ze worden via de agenda bekend gemaakt. Basis -en Middelbare scholen kunnen ook bij Centre Ceramique terecht voor boeiende gastlessen en advies. 

Centre Céramique hanteert voor haar werkveld de volgende definitie van mediawijsheid:

Mediawijsheid is kritisch en kundig de weg naar betrouwbare kennis en informatie vinden.

Contact 
Voor meer informatie en vragen over ons aanbod, neemt u contact op met mediacoach Eric Voncken via klantenservice@maastricht.nl.

Cursus Klik en Tik

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma. Je leert de basis om je computer te gebruiken, en over internet, e-mail en Facebook.  Je leert via het kijken van video’s en maakt opdrachten via de computer. Er is iemand die je helpt en jouw vragen beantwoordt.
 

Lees meer

Cursus DigiD wat kun je ermee?

Je DigiD is je identiteitsbewijs op het internet. Met een DigiD kun je allerlei zaken regelen bij de (elektronische) overheid. Tijdens deze cursus vraag je een DigiD aan en bekijk je websites van de overheid. Ontdek samen ABP.nl, werk.nl, de berichtenbox, Regelhulp en nog meer.

Lees meer

Mediawijsheid nieuws

Cursus Online basisvaardigheden

Je bekijkt samen met een begeleider de website oefenen.nl. Daarop kun je oefenen met taal, rekenen, internetten, omgaan met geld en nog veel meer.Lees meer