E-books en e-readers bij de bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.

e-books & Luisterboeken lenen:
voor e-reader, smartphone, tablet of pc

Je kunt nu duizenden e-books en Luisterboeken lenen bij de bibliotheek, zoals thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek.

Klik hier om naar de e-books te gaan!
 

 

Ebooks eregalerij
De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen. 

De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html.

ebooks eregalerij

 

gratis app de vakantiebieb

Vakantiebieb
Tijdens de vakantieperiode (juni, juli en augustus) is de VakantieBieb-app downloaden op je smartphone of tablet. De VakantieBieb biedt een leuke leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal voor de vakantieperiode.
Zowel voor leden als niet-leden.

Download de app direct via https://www.vakantiebieb.nl/.

  

E-reader
Kennismaken met de e-reader? Als u lid bent van Stadsbibliotheek Maastricht, kunt u een e-reader lenen in de vestiging Centre Céramique. Op elk apparaatje zijn al e-books geïnstalleerd. Lenen is gratis behalve bij een Basic abonnement, dan betaalt u € 2,- leengeld. U kunt de e-reader net zo lang lenen als de andere materialen uit onze collectie, maar niet reserveren of verlengen.

Bekijk hier het aanbod van de e-readers.

e-readers lenen 

 

Speciale lees-en luister apps voor leden en niet-leden

Luister- en gesproken boeken
Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? 
Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? 
Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken. 
Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina.

  

Verder zoeken?
Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u vinden op Duken.nl. Is dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

E-booktips van Jörgen

Actueel - E-book en e-reader nieuws

alles over ebooks, tablets en ereaders
 • De leukste gratis e-books #47

  De komende tijd zitten we weer veel thuis. Heb jij ook extra veel tijd om te lezen? Deze toffe e-books download je helemaal gratis. 

  Bert Holtes en Wop Sietsma, Back Up -Zo wijd de wereld strekt
  Vlak voor het Vredespaleis wordt een aanslag gepleegd. Het slachtoffer is de directeur van de United Nations Bureau of Investigation, die door het Internationaal Strafhof zou getuigen in het proces tegen de organisatie Spider Web. Aan Lémarc Tasker de taak om de aanslag te onderzoeken en de daders te achterhalen.

  Download hier

  Fiona Grace, Moord in het landhuis
  Na haar scheiding besluit de negenendertigjarige Lacey dat het roer om moet. Ze zegt haar baan op en keert haar snelle leven in New York de rug toe. Ze verhuist naar het schilderachtige Engelse dorpje Wilfordshire, waar ze haar droom waarmaakt: een eigen antiekwinkel. Maar als een van haar klanten dood gevonden wordt, zijn alle ogen op haar gericht. Een eigen bedrijf runnen, met een buurvrouw als grote vijand, een flirterige banketbakker aan de overkant en een misdaad die moet worden opgelost: is dit nieuwe leven alles wat Lacey dacht dat het zou zijn?

  Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

  Download hier

  Jaap Boekestein, Tais Teng e.a., Schaduwen en goden
  Houd jij van fantasy? In deze bloemlezing vind je drie spannende fantasyverhalen van Jaap Boekesteijn, Tais Teng en Mike Jansen. In Schaduwstrijd voert Jaap Boekestein je mee naar het einde van de Tijd van de Ware magie. Vervloekingen waren rond als een duistere walm en de laatste aartsmagiers verdwenen. In De falende god van Mike Jansen zijn de drie huurlingen Grim, Grijs en Thoreld op de vlucht voor een eeuwenoud kwaad. En in Schaduwschepen van Tais Teng reis je af naar de magische landen van Gran Terre en de schaduwschepen van de Hanze.

  Download hier

  Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken, of heb je misschien zelf een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

  Publicatiedatum: 22 oktober 2020
 • E Ink verwacht recordomzet in 2020

  E Ink, het Taiwanese bedrijf dat e-readerschermen en elektronische prijskaartjes maakt, verwacht voor 2020 een omzet die het hoogst is in vier jaar tijd. Door de coronapandemie is de vraag naar e-readers en elektronische prijskaartjes explosief gestegen. 

  Consumenten zitten meer thuis en zijn op zoek naar manieren om zichzelf te vermaken. Er is daarom veel vraag naar e-readers, tablets en laptops. Dit jaar verschenen er relatief veel nieuwe modellen. Ook verschenen er laptops en smartphones met e-inkscherm.

  Ook elektronische prijskaartjes met e-inkscherm, die inmiddels door E Ink meer worden verkocht dan e-readerschermen, worden steeds populairder. Ook groeit de vraag naar de nieuwe kleurenschermen, die inmiddels al in diverse e-readers zijn gebruikt, waaronder de Pocketbook Color en de Onyx Boox Poke 2 Color.

  Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen breidt E Ink haar productiefaciliteiten in Hsinchu (Taiwan) en de Verenigde Staten uit.

  Bron: Taipei Times

  Publicatiedatum: 20 oktober 2020

Handige e-book en e-reader links