Missie en Visie

Centre Céramique I Kumulus I Natuurhistorisch Museum

verrijkt, verbindt en verwondert

Onze missie

De combinatie van een eeuw ervaring in kunsteducatie, een unieke collectie en de wijze waarop we de amateurkunsten ondersteunen, maakt ons hét kenniscentrum voor cultureel erfgoed, ‘t knooppunt voor talentontwikkeling en het kloppend hart voor cultuurparticipatie in Maastricht. We willen cultureel gids en reisgezel zijn. Als gids maken wij kunst, cultuur en erfgoed zichtbaar en inzetbaar voor alle Maastrichtenaren, van elke leeftijd en met elk talent. Als reisgezel gaan we in dialoog en gaan we productief aan de slag met de eigen ideeën van ons reisgezelschap.

 

Onze visie

We stimuleren actief ontmoetingen in cultuur, maken verbindingen in en met de stad en zoeken continu naar vernieuwing. In aanbod, in beleving en door samenwerking. Het échte culturele avontuur lonkt in de connectie, cocreatie en betekenisgeving met de stad en haar bewoners.

We inspireren de Maastrichtenaar in ons eigen huis of in de haarvaten van de stad om zelf cultuur te maken en te beleven; meedoen in de maatschappij en in het culturele leven. We leveren een significante bijdrage in de culturele ontwikkeling gedurende alle levensfases van de inwoners van Maastricht.

Cultuur verrijkt, verbindt en verwondert. Wij ontdekken talenten en helpen deze te ontwikkelen. Wij faciliteren en stimuleren iedereen, ongeacht herkomst, om mee te doen. Actief en passief. Zo zetten we de cultuur en het erfgoed van deze stad in voor het versterken van de levendigheid, de schoonheid/bedrijvigheid en het zelfbewustzijn van Maastricht en van alle Maastrichtenaren.Bedrijfsinformatie

De organisatie bestaat uit Centre Céramique (met daarin de centrale vestiging van de Stadsbibliotheek Maastricht), twee bibliotheekservicepunten, 11 Bibliotheken op School (9 dBos en 2 dBos mini) en een Boek-aan-Huis-service. Jaarlijks bezoeken circa 400.000 mensen Centre Céramique en leent de Stadsbibliotheek Maastricht zo'n 485.000 materialen uit. Er zijn op dit moment circa 25.500 mensen lid van de Stadsbibliotheek Maastricht/Centre Céramique.

Centre Céramique vormt één organisatie met Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht en maakt onderdeel uit van de gemeente Maastricht. De verschillende instituten hebben hun eigen identiteit, maar organisatorisch is er één samenwerkende bedrijfsvoering.

 

Werken bij Centre Céramique? 

Centre Céramique is onderdeel van de Gemeente Maastricht. Werving van nieuwe werknemers gebeurt altijd via de centrale afdeling P&O. Een overzicht van actuele vacatures bij de Gemeente Maastricht en bij Centre Céramique is terug te vinden op de site van de Gemeente Maastricht.

 

Samenwerking met andere (culturele) instellingen. 
Centre Céramique werkt samen met verschillende (culturele) instellingen aan culturele activiteiten in Maastricht.