Missie en Visie

CENTRE CÉRAMIQUE 

Centre Céramique is het culturele hart van Maastricht. In dit iconische gebouw van architect Jo Coenen verwelkomen we jong en oud in de bibliotheek, ontvangen we bezoekers voor Maastricht Museum, zijn wisselende tentoonstellingen en erfgoedcollecties te zien die het verhaal van Maastricht vertellen en repeteren tot in de avond talentvolle muzikanten uit de hele regio. Het is met 400.000 bezoekers per jaar het meest laagdrempelige, toegankelijke en meest bezochte cultuurpodium van de stad. Een inspirerende en bruisende plek voor iedereen: Maastrichtenaar, bezoeker of toerist. Jaarlijks leent de Bibliotheek Maastricht zo'n 485.000 materialen uit. Er zijn op dit moment circa 25.500 mensen lid.

Het is een inspirerende en bruisende plek voor iedereen. Waar je ontdekt, ontmoet, ontwikkelt, kennis deelt, uitgedaagd wordt, werkt, geniet en ontspant.

 

Bedrijfsinformatie

Naast locatie is Centre Céramique ook een organisatie(onderdeel) van de Gemeente Maastricht. Onder de organisatie Centre Céramique vallen de publieksmerken Bibliotheek Maastricht met twee bibliotheekservicepunten, 11 Bibliotheken op school (9 dBos en 2 dBos mini) en een Boek-aan-Huis-service, Cultuurmakers Maastricht, Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Maastricht Museum. Een deel van deze publiekmerken bevindt zich in het Centre Céramique, een ander deel op locatie in de wijken en weer een ander deel op onze eigen locaties in de stad.

Onder de organisatie Centre Céramique valt naast de locatie Centre Céramique (Avenue Céramique 50), de locatie Natuurhistorisch Museum Maastricht (De Bosquetplein 6) en de locatie Kumulus (Herbenusstraat 89). In ons Kumulus gebouw verhuren we ruimtes voor kunstonderwijs aan zelfstandige docenten op het gebied van dans, beeldende kunst en theater. Ook is onze Kumulus theaterzaal met 125 zitplaatsen te huur.

 

Werken bij Centre Céramique? 

Centre Céramique is onderdeel van de Gemeente Maastricht. Werving van nieuwe werknemers gebeurt altijd via de centrale afdeling P&O. Een overzicht van actuele vacatures bij de Gemeente Maastricht en bij Centre Céramique is terug te vinden op de site van de Gemeente Maastricht.

verrijkt, verbindt en verwondert

 

Onze visie

We stimuleren ontmoetingen in cultuur, maken verbindingen in en met de stad en zoeken continu naar vernieuwing. In aanbod, in beleving en door samenwerking. Het échte culturele avontuur lonkt in de connectie, co-creatie en betekenisgeving met de stad en haar bewoners.

We inspireren de bezoeker in ons eigen huis of in de haarvaten van de stad om zelf cultuur te maken en te beleven; meedoen in de maatschappij en in het culturele leven. We leveren een significante bijdrage in de culturele ontwikkeling gedurende alle levensfases van de inwoners van Maastricht.

 

Missie

Cultuur zit in ons allemaal en is van ons allemaal, en het is daarom belangrijk dat iedereen cultuur moet kunnen maken en ervaren. We faciliteren het aanbod op het gebied van theater-, dans-, beeldende kunsten muzieklessen. We zoeken actief de verbinding met onze tradities, volkscultuur en de creatieve kunstvakopleidingen zoals het conservatorium, de toneelacademie en de kunstacademie. We doen dat vanuit een euregionaal en internationaal perspectief dat ook aansluit bij de oriëntatie van Maastricht als kennisstad. Vanuit de visie ‘Maastricht kent en ervaart het plezier van cultuur’ hebben we onze missie afgeleid: ‘Iedereen heeft toegang tot kennis en cultuur als bron van inspiratie, reflectie en plezier’.

Cultuur verrijkt, verbindt en verwondert. Wij faciliteren en stimuleren. Actief en passief. Zo zetten we de cultuur en het erfgoed van deze stad in voor het versterken van de levendigheid, de bedrijvigheid en het zelfbewustzijn van Maastricht en van alle mensen die ons bezoeken.